Bel ons nu!

Steelwratjes

Wat zijn steelwratjes?

Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid, variërend van 2 tot 5 millimeter groot. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Ze komen voor met velen bij elkaar, maar kunnen ook solitair voorkomen. Meestal zijn ze huidkleurig, soms zijn ze bruin van kleur. Voorkeursplekken zijn de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Steelwratjes

Hoe ontstaan steelwratjes?

Het is vooralsnog onduidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar wrijving van de huid lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.  Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden.

Behandeling

Door middel van een hoogfrequente stroom (elektrocoagulatie) worden de steelwratjes met hitte weggebrand aan de stam. Je voelt hier bijna niets van. Wanneer je heel veel steelwratjes hebt, is het beter om deze in meerdere sessies weg te laten halen vanwege het genezingsproces.

Genezingproces

Het genezingproces is ongeveer een week. Er komen kleine korstjes op de huid, probeer hier niet aan te krabben. 

Steelwratjes verwijderen vanaf €25,-