Bel ons nu!

Bindweefselmassage lichaam 

Wat is cellulite?

Cellulite is een verkleving van onderhuids vet. Dit is ook zichtbaar aan de buitenkant van de huid; er ontstaat een 'sinaasappel' huid. Cellulitis wordt hierdoor ook wel sinaasappelhuid genoemd. De meeste vrouwen denken dat cellulite alleen ontstaat bij overgewicht, maar dit is niet zo. Maar liefst 9 van de 10 vrouwen krijgt, ongeacht het gewicht, te maken met cellulite.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat onder andere door verkeerde voeding. Hoewel overgewicht op zich geen invloed heeft op het ontstaan van cellulite, zal een ongezond eetpatroon de vorming van cellulite wel versterken.

Naast eten heeft ook drinken effect op cellulite. Vooral alcohol en koffie zorgen voor de afvalstoffen die verantwoordelijk zijn voor cellulite. Tot slot hebben roken en stress invloed op de ontwikkeling van cellulite. In principe vermindert het gezond houden van uw lichaam de kans op cellulite.

 

Cellulite voorkomen

Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de vorming van cellulite. Door de verschillende factoren is cellulite nooit volledig te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal zaken die u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden en zo cellulitis te weren.

Drink veel water en groene thee water of groene thee helpt je lichaam bij het afvoeren van de giftige stoffen die verantwoordelijk zijn voor cellulite.

Sport regelmatig, vetverbranding vermindert de kans op cellulite. Regelmatig sporten draagt hierdoor bij aan een gezonde huid.

Beperk uw alcohol- en koffiegebruik koffie en alcohol vertragen de bloedstroom en veroorzaken uitdroging. Hierdoor worden de gifstoffen sneller geabsorbeerd door het lichaam. Om cellulitis te voorkomen is het belangrijk om minstens 8 glazen water of groene thee per dag te drinken.

Vermijd zoveel mogelijk verzurende producten of producten met veel suiker. Om de kans op cellulite te verkleinen moet uw eetpatroon ook aangepast worden. Het is belangrijk om producten met veel suiker of zuren zoveel mogelijk te vermijden. Een anti-cellulite dieet bevat voornamelijk eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren.